Bike Shelter Prototype

Render 2
Render 3
Render 1

This prototype for a bicycle storage room proposes a new innovation for cycling infrastructure facilities. The idea of the structure is to retain openness without overly defining inside and outside space as in a container. This anti-container approach utilizes framed steel banding to create a mesh that is open yet framed, while providing security and protection for bicycle storage. Suggested through its construction and visual effects, this framework speaks to cycling as an evolving and expanding mode of user transportation.

The bicycle storage room has the capacity to adapt for future desires and present needs. It can be economically constructed and modified, allowing for complementary substitutes for various parts of its construction.

Team:
Brown+Storey Architects

Year: 2018

Responsive Menu Clicked Image